Kvet Nguyen

Fotografka, vizuálna umelkyňa a aktuálne aj doktorandka na Katedre fotografie a nových médií na VŠVU v Bratislave. Pravidelne vystavuje v Európe, ale aj v iných častiach sveta (napríklad Kanada, Vietnam). K nám prichádza v rámci spolupráce s Festivalom [fjúžn], aby ste si mohli pozrieť jej diela zo série Tu sa môžu miešať jablká a hrušky.

Kvet Nguyen sa aktívne venuje témam inakosti a identity nielen vo svojich umeleckých projektoch, ale snaží sa o tom otvorene rozprávať a otvárať diskusiu aj v rámci rozhovorov alebo iných platforiem.
V roku 2018 spolu s Denníkom N pripravili reportáž o príbehu Vietnamcov na Slovensku, ktorá bola ocenená Novinárskou cenou.

Spoluzaložila komunitnú organizáciu Vietnamské korene a tiež umelecké združenie päť & pól. Nedávno vydala aj knihu Všetko čo nás spája, v ktorej otvorene píše o živote v uzavretej komunite, o hľadaní identity medzi dvoma odlišnými kultúrami, o jedle a zvykoch, ale aj o rasizme či priateľstve.

Hoci otvára vážne témy, v strede jej človeka sa nachádza veľa svetla a radosti. To ju drží nad hladinou vody, keď nastanú chvíle neistoty.

Príďte sa pozrieť, ako Kvet vidí svet jej objektívom.


Kontakt

Fakturačné údaje organizácie
Občianske združenie FRAJ
L. Novomeského 247/15
979 01 Rimavská Sobota
IČO: 54138345
DIČ: 2122190554

Odoberaj náš newsletter: